CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 20, 2011

❤ SWEETNYA ❤

hehehheh......ok fesly napew aq gelak jerk kan nak tulis entri nie....ok first of all..aq emng jenis yang sukew gelak...coz im the happening n happy goo lucky girls...hee...btw aq dah lama tak update ini blog ma...yelarrr status sekarang bergelar student sebb uh jadi camnie kan2...hee.....bajet student sangt lar...ok entry kali nie aq nak cer kat hang pa suma tentag kehidupan aq di poli....yelar dah berabad kat sinie bawu nak cer kan...hehhe....yelarr bak aktew owank dah lama2 bawu tau kesah semua...hehehe..ok first datang sinie aq dapat roomate yang sangt cool n best....she de best roomate i think.....berbanding time aq duk hostel dulu....even die niie sengal2 alam...whahahaha....maaf yerk wanie..hee.... ok nie larr my kekasih haty...ceh wahh..hee...


ok nie larr dye keksaih haty aq hehhehe.....bilik kita owang v2-3-2
hehhehe...dye dak tenganu if dye balik nganu pat lar aq merasa kopok lekor hehehhe...nak g nganu dari melaka memey lar jaohh..hehhehhe...soo...dye emng jenis sporting...giler2...cool...happening....n macam2 ar....hehehe.....nama dye nur salwanie binti zolkeply....amek cos diploma akauntasi...nie gambar dye time kat GUNUNG LAMBAK KLUANG JOHOR....aq paksa dye ikowt aq ...hee...dye ikowt gak..lepas ku memujuk nya..hehheheh....terbaik wanie.....hee..=))


.
nie pix aq ngn dye time kat gunung heee....comeykan kami,,,hee,,,,


ok mesty kownak nak tawu kan...yang comey n chubby nie sapew...kan2...ok...this my lovely sis.....dye dak poli jugak..tempat sama aq belajar dye sem 2...heee...but dye emng best.......sukew sagt aq pat jadi adq dye....dye seorang pendengar yang setia jua.....dye cool sgt...best sangat dapat kakq macam dye....thnx kaq efa jadi akq owank...hee...nama dye rashifah bt rasit......"she's my sister" =))


ok nie yang kownak ngk ramai2 nie.....adalah budak2 kelas aq..iaitu DKA 1A ...heheheh..budaknya yang snagat sempoi....giler2...best n many more...hee....kang aq nak perkenalkan satue persatu susah..hehehehe.....if kowank perasan aq takder dalm ini gamabr..sebbnya...i as the photographer...heee.....btw nie time kita owank kene kawat seyh..pergh.,,,,ngt beh skowla takder kawad nek belajar kat ipta un de kwad uoenya..heee....agi un komanded kita owank emng sporting....we all lurve u en. razak...geee.....nie di namakan polibriged....heee....yang penting mukew comey ok...hee....

aq rase tue jerkk kowt kisah aq di poli....hee...sekrang nie kami sednag dok sebok mencari umah sewa...if aq tak pat uamh sewa emng aq kenew duk rumah lar jawbanya......hee....takpew....duk umah save bajet seket..heee....btw POLITEKNIK MERLIMAU emng gempak lorhh...hehehe....semoga kita berjumapa lagi....bye2 yunk......=))

PEACE YO....=))


Thursday, August 25, 2011

❤ NEW LIFE..NEW DAY..NEW ME ❤

hey....lama dahh aq tak open ini blog..heheh..semnejak dah smbung blajar nie kan..kononya larr..hehehe..tapi towll aq dah sambung balajrr di satu tempat yang di panggil...POLITEKNIK MERLIMAU...dengan mengambil kos DIPLOMA KERUTERAAN AWAM @ CIVIL ENGINEERING....hahhaha...k fisrt of all...blog yang tak best nie nak kap...study emng best dan penat....tapi yang pling best dpat jmpew mmbew2 bawu..but mmbew lama jgn larr lupew k...tak best arr..mmbew lamerr dilupakan....hehehhehehehhe...study kat sanew ok larr.....dapat jmpew mmbew ku yang sporting....nama kelas ku...DKA 1A....tak sangkew dapt kelas first yang sporting habis arr..hehehhehe.... k rasenya tu jerkk kowtt...ehhehhe......selamat mmbaca dan mengoment semua...hehehhe...

Monday, June 27, 2011

❤ 3 MONTHS .. 3 WEEKS .. 6 DAYS ❤

whaahha...lama sungguh izah tak sentuh ini blog ma....eehhehehhe..sebb muud menulis sgt takder..hehehhe...hope u all fahm..hehehe...ok today..nak story about my relationship..hehehhe....if i can marry now..i want him to be my husband...becoz ILYSFDM syunk...hehehhehe....gatal kan izah..no..takk..itu bukan sekdar bidalan..tpi ingin ia menjadi kenyatann....kerana tidak sngkew...hubungan kita bethan sehingga kini kan syunk....b u are my soul..my heart..my king...my air..n all i need have at u...awk..saya sayng sgt kat awk...yerkk.....i know....kita selalu jerkk bertengkar kan.....but saya cuberr untuk jage hubungan nie syunk...sebb...saya syunk sgt dekat awk.....saya ingin kita bersama hinga ikatan yang sah syunk....awak...kadang2kan..saya wndu sgt2 dekat awk...saya nak dngr suara awk tiap mase..saya nak berada disamping awk setiap mase....sebb awk taw kan..awk jerkk boley wat saya gelak..awk jerkk boley wat saya tersenyum...hehehe...u always make me smile syunk....awk taw kan..saya syunk awk..saya taknk kehilangn awk...ya...if kita gado2 un..itu gadoh manjew kan syunk..heheheh.....awk slaloo tnyerr saya kan..    " bb syunk b tak" ofcoz...saya syunk awk...syunk..sgt2....sebb u all i need in my life..awk....dah 3 bulan 3 hari 6 minggu kita couple kan syunk...hehehheheh....awk....awk ingat tak firsttime awk nak couple ngn saya...ehehhe....awk mntak lam ensett tapi saya cabar awk..suh awk mntak depan2 saya..hehehhe....saya suruh ari rabu..tapi awkk tak sabarkan syunk...hehehe...awk mntak ari selasa..tepat 1.3.11 jam 1.30 tgh....awk cakp kat saya macm nie..." awk....saya nak cple ngn awk...awk nak tak cple ngn saya??" hehehe...awk pnadang mater saya kan..hehehe..tapi saya gelakkn awk..cian awk malu kan....mukew awk merahkn syunkk thn malu..hhehhehe...tapi takpe..saya sukew..hehehhe...detik masa tue saya terima awkk jadi couple saya..heheheh....ari2 awk jmpew saya kan sayunk..tak jemu ekhh awk tatap mukew saya..awk ktew awk sukew ngk lesung pipit saya...ngn mukew saya yang montel nie..hehehhe..saya sukew ngk awk gelak syunk..heheheh....awk selaluu wat saya gelak...saya gembira sgat..sebb dapat cople cam awk....awkk fisrtime kita date..best sgt kan awkk..hehehhehe...blek lam ujan..bash kuyup sya....awkk saya syunk..sgt2 ngn awkk..serius saya nak awk jerkk...tapi saya takowt..syaa taknk kehilangn awk..awk nak study dah..saya jugak...saya harap awk tak lupakan saya syunk..awk tkkn lupakan saya kan..awk sayung syerr kan...kan wak....ramai katerr kita sweet kplew..hehhe..saya suka awk..wek!! =P hehheheh...awk2,,,awk nak saya jerkk kan....hee..saya nak sgt kita kekal awk..nak2...hope kita kekal smapai biler2 awk.... 

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

SAYANG SAYA SELAMANYA

EZAT   EZAH








WE SWEET LIKE GULA2 KAPAS





OUR SONG...LOVE IT..

(。◕‿◕。

Friday, May 6, 2011

❤ KEMATANGAN BELUM MENCAPAI TAHAPNYA LAGI ❤

hai...izah penat larr lihat aksi perang .....he...biasa larr kat mana lagi kalu bukan fB...uhuuhuhuh...today izah jadi mamarazi yang membanggakan diri izah sendiri...uhuuhuhuu...penat gk izah skodeng lamer gak aw...huhuhuuh...k mehh izah nak habq mai kat depa nie sumerr....izah cuma nak jwapan n nak seseowank cuber pahmkan...kat izah....hurmm....zaman skowla RENDAH kes gadoh dah biasa dah...skowla MENENGAH lagi dah bisa lagi dahsyat dari skowla rendah kan..topic dye un pelik2 jerkk yang watkan kita nie gadoh...hahhaa.....tapi dah beh skowla un perkara lama still nak bangkitkn lagi..izah tak pahm betowl larr...kadang2 psal sownak bawk mulot..semua knew...bak kata pepath... "kerana nila setitik rosak susu sebelanga " towl tak..hope betol..hee..tak betol tolong betolkan ekhh..hee..btw...bende nie izah rasa ramai dah laluinya right...tak kira umo..dah tua kew...masih muda kew....masih budak kew..mesty dah knew.....tapi mostly semua nie terjadi dikalangn kaum HAWA.,,,taupun kaum PEREMPUAN....kenapa ekhh??yerkk izah taw izah pun perempuan gak..but..psl bende remeh macm nie..izah malz nak amsuk campur lagi2 hal yang dah lepas.....n izah paling pantang..PASAL LELAKI kita nak knew bertekak...tak pahm betowl larrr....but cuber kownak cemua check this out....seseownak ynag bergelar perempuan YANG JENIS SUKA PUTAR BELIT ALAM...dulu dak A nie..rapat ngn dak B nie...n dak A nie un gtau dak B nie yang mmbew2 dye dulu sukew ngutuk2 dye...siap nages2 dak A nie mntak maaf kat dak B nie...coz dulu dak A nie ngutok2 dak B nie...n dak A nie...pun kwan lar ngn dak B nie..like macm kwan bek larr...but...at the last..dye PUTAR ALAM...

...u all look at these...






hurmm...camnie ar citew nyer...aduh...kenapa metsy begini...hurmmm....dah takder kjew agaknya...hehhe..ley pualk cakap ownak ader mental sesuka aty dye ajerk...huishh kita nie ada adab..bahse menunjukkn bangsa....uhuuhuhuuh...hope budak2 macm nie..ley larr kurngkan sifat mereka seperti nie..umu mkin lama makin tua...mkin meningkat seklai sekali jadi matang seket...hurmm...samapi dah beh sekowlah hal lama pun masih nak diungkit kembali..takpahmm...hope takder lagi people like this anymore...amin..hehehhe...tamat

Tuesday, May 3, 2011

❤ BERJALAN DARI PAGI HINGGA MALAM ❤

ASSALAMUALAIKUM 

hai kepada semua bloger2 diluar sana yerk....today izah nak story lar kat korang about one day...izah berjalan with family dari pagi smpai malam....hee....hari tue sgt2 menyeronokkn...btw...hari tu jugak merupakan hari cuti bagi semua PEKERJA kira " HARI PEKERJA " pada 1 MEI 2011...wah.detail gitue..hehhehehe....yelarr time nie lar izah rase most family want to hangout bersama keluarga masing2 right....he..so mama izah nie dah kejot izah kul 10 a.m....pegi mana???ha..pegi breakfest lar apa lagi...huuhuhuh....papa said nak sarapn di tangakak...k..lets go...so bila arrive jerkk kat tangkaq...kedai yang dinantikan tue tutup pulak...so...tukar rancangn mkn di RESTORAN NASI KANDAR SUBAIDAH di MELAKA....huhu...so papa pun mengambil jaln short cut melalui highway n tebus di haighway AIR KEROH...time tue jlan di hgway agak lancar but jaln nak ke MELAKA .... masyaallah...dye punya sesak....smpai hgway uh...so izah rase u all mesty ley emagine kan...but nak lagi detail u all watch this video....dirakam oleh my little bro...hee....

video

ha video nie law korang rase kelakar..he..tu larr adq izah yang rakam k..heee....korang lihat lar...sesakkan...he..bwu cutie pekerja...belom cuti - cuti yang len...hurmm..izah pelik napew lar ley jadi macm nie...hee..btw...mgkin sebb melaka have a nice place kowt..he....tue sebb melaka fames kan2..hee....lamer gak lar izah tersekat lam kesesakn uh..nak dekat stu jam ader lar..hee....leps terselamat dari uh...papa un drive lar ke tempat yg dituju....kedai makn....hee...nie kita owank sarapn + lunch..cos dah masuk jam 12.00 tgh...hee...dekat kedai makn stu hal lagi maslah...hee....lepas kita ownak makn...papa izah check lar bil...always camtue..hee....leps check...papa panggil pelyan...upe2 nya...dalam bil kita ownak uh..semua dye letak double set...minuman lar.dye letak double ...pdhl kita ownk minum stu jenis tiap sowank..hehhehehe....dapt lar balik...ader lam RM5.50 uish bnyk gak uh...suh nasijat izah kat kownak..lepas makn uh..check lar reit k..kot2 lar kedai uh silap kira.hehhehe...yelar langkah berhati - hati k...hee.....k lepas penat meronda satu melaka....kita ownak un balik larr..yelra takkn nak tdow kat town lak kan...uhuhuuh....mase nak dekat smapai rumah...tiba2 jem...izah un pelik...leps papa dah smpai depan nya uh.....upe2 nya....ada pesta india lar pulak..dah macm perayaan wesak lak...tpi izah un tak atw pe dia...ha...yang nie pun izah sempat rakam lagi..heheheh.....hope korang enjoy lar yerkk..hee....


video

uhuhuhu......so enjoy lar ko ngk vedio nie...hee...at last smapi uamh..izah un lelap...hee..penat sgt....ha..tuelar izah nak citer kan..hee...k..tamat




Friday, April 22, 2011

❤ PERANG WALL ❤

ASSALAMUALAIKUM
pembukaan bagi entry izah kali nie...hehhehehhehe......hai selamt semua kepada blogger2 diluar sanew yang sedang giat berblogger n berblogwalking..hehehhehe...n stalker yang sedang mengedap tue awas ya.....hehhehe....k today izah nak update about FACEBOOK






KENAPA WALL FACEBOOK NIE TOPIC IZAH YERK....???HEE....LETS WE ALL CHECK IT OUT..

izah taw dah ramai dah blogger yang memberi keterangn tentang facebook  nie...yang mengkritik un ada yang memuji pun ada....but wat we know about it..ari nie dengan izah rasa bosan tahap gaban nie..so izah nak update lar tentang nie....k firtstly izah sendiri pun ada FB ( singkatan k ) hee......kenapa izah buat FB nie yelar izah lihat ramai yang sudah maju dengan kewujudan FB nie so try lar nak ada jugak...hehhe..tpi bagus jugak koz dapat megeratkan silaturahim n dapat meramaikn kwan kepada sesiapa yang tidak ramai kawan tue yerkk..hehhehe....btw fB ader wall soo suker aty korang lar nak tulis apa kat wall korang kan2...but ader jugak wall yang melampauu...hheehe...izah taknk tunjuk kat sinie...t karang katew jager tepi kain owank lark kan....ader wall sentiasa meluahkan kata2 yang jiwank..hehehehe....trend zaman sekrang tapi hakikatnya...wall di FB tempat untuk meluahkan perasan.....biler geram jerkk ngn someone wall FB jadi mangsa....aduhh kesian wall tue...law wall tue ley berkata2 dye akan kata begini...." ekhh ko nie mara owank len aq jadi mangsa cuber jagn jadikn aq mangsa luahkan perasan kow." ha macm tue lar yang izah dapat byangkan...beimaginasi sebentar..hee..but izah taw korng wat mam tue pun mesty nak ngk ownk komen pew kan...lau yang dapt beri advise uh its ok..but kalau yang kutok kornag lagi...dri pada mwah seket2 lama2 hangin satue badan...towl takk..hehehhehehe....tak kesh larr kowank nye hal kan...but kalau nak tulis something kat wall tue pikir dulue yerk....hehehhe....n secondly...izah sbenarnya dah menjadi mamarazi today..hehehhe...yelarr kowank asik dnegra paparazi jerkkn...so today izah memeperkenalkn MAMARAZI...uhuhuhuh.....so izah dah facebookwalking kat semua my fwenz FB izah jadi stalker sementara lar nie....uhuhuuhuh....so izah dapat larr mencuri satue kes nie....izah gelar kan "PERANG FACEBOOK" hehehehe.......tpi sebenarnya bukan sekali izah lihat dah banyk kali sebenarnya benda semacm nie terjadi...so izah rase macm interseting jerkk...izah check it out lar lagi....so....kerja izah pun bermula....yelarr wall FB tempat korang meluahkan persaan....jadi...bila ayat kowank buat pihak len tak berpuas aty...so mula lar aksi sindir menyindir....aksi bertekak...( walaupun tak dengar suara )...aksi ayat melamapau ...hehhehe...dan macam2 lagi....law yang bekple tue tak usah cakp...dye rampas pakwe ownk nie...dye tue rmpas makwe ownk nie....yang dye nie tak puas aty..napew ko lyn makwe aq napew ko layn pakwe....ahhahahahhaha....izah kalau baca wall2 macm nie...nak nek putos urat gelak...cebb gelakkn diorng..( jaat nye ko izah tak bek gelakkan owank taw..) he..maaf lar yerkk.....ciann wall FB jadi mangsa keadaann...tpi yang beknya...ada wall yang bek2 yang pandai bermain kata...yang pandai bermadah puitis...izah gelarkn " WALL FB JIWANK " hheheheh......tpi izah if online jerkk...mesty dapat lihat macm2 gelgat..n macm2 diorng post kat wall.....so....izah nak lar wujudkan satu page namer y la PERANG FACEBOOK.....hehehe....saper2 yang agak2...kowank nak jadi ratu wall yang paling laser ler join..hehehhehehe....pemennag...akan diberikan kurnia..uhuhuuh....btw...tanpa kownak wall FB akan jadi suram..hehehhehe.....jadikan wall di FB sebagai teman...( yeker ) hehhehe.....apa pun tak boley lar...tamat...

Saturday, April 16, 2011

❤ AKSI PASANGN KAPLE TREND ZAMN SEKARANG ❤


hai semua....today izah rasa boring sangat2...tak taw dah nak buat apa kan..so malam nie izah merapu dekat sinie jelar....yelarr dah lama rasenya izah tak membebel kat sinie...heheheh....kalau u all lihat pada pix yang izah letak tue yang pix tue tulis ialah I LOVE YOU .... means saya cintakan awak...hahahha...izah tak nafikan semua owank mesty penah rasai ni..dan penah menyebut ni semua kepada pasngn masing2...but sampai bila rasanya perkatan nie akan kekal dalam suatu perhubungan melainkan mempunyai ikatan sah....yang diredhai oleh ALLAH S.W.T.....yelar dunia sekarang...kita tak boley jangka....tapi izah cakap seperti ini sebanrnya ada sebab....yelar izah sendiri pun ada KEKASIH....izah sendiri tak nafikan..kerap kali izah mengucapkan perkatan ini...tapi sampai bila izah akn ucapkannya....pada zamn sekarang nie...ramai sudah remaja yang  mempunyai pasangn sana sinie...cple bagai nak rak...syang sidia bagai nak rak...kadang2 tunjuk kan kasih syng korang tue depan public....aduh....korang tak rasa paper kew bile buat macm tue...peluk sakan depan  public...izah story nie.sebab kerap kali izah keluar dengan kwan2 izah....mesty 6pak aksi macam nie...ialah izah tak kesh pe korang nak buat..but kadang2 tue cuba hormat orang di sekeliling kita, mana taknya public rasanya berbagai peringkat umo yang ada...lebih2 lagi yang sudah berpangkat ayh n ibu..berpangkat pakcik makcik..atok nenek..dan berbagai lagi lar....korang pulak buat show berpluk sana sini...plizs kalau korang nak buat macm tue...cari tempat yang bukan awam tapi seboleh - bolehnya jgn....agaknya dah trend budak2 zamn sekarang yerk..n yang izah tak paham..pe motif korang pakai tudung..but bila keluar ngn kaple..korang pegang sana pegang sini...peluk sana peluk sinie..korang pakai tudung hanya nak menutup aurat..tapi korang berpegangn tangn dengan sidia apa pulak tue...think positif...yelarr izah sendiri penah tgok depan mata...pakai tudung..but peluk bF depan public pulak tue...tak pikir agaknya pe orang lain akan kata...izah bukn nak mengata sesiapa...but izah dah banyk kali lihat perkara sebegini..izah ada satu ayt ni... 




NAK BUAT JAHAT BUAT JAHAT BETUL...NAK BUAT BAIK BUAT BAIK BETUL

jangan jadi seorang yang hipokrit....kerana biar kita jadi diri kita sendiri....yelarr ramai lagi owank berkasih tapi kene pandai...jagn jadi kurang pandai.....semua orang berkple...tpi tak semua nak ditunjuk depan2...semua orang berncinta....tpi tak semua cinta setiap orang tue nak ditunjukkn depan public...nak kasi taw satue dunia kew yang kita ajerk ader cinta....padahal semua orang ader...semua orang bhagia dengan pasnagnnya msing2....yang berperangi yang menunjuk2 tue saja nak kasi owank sekeliling dye jeles...mesty diorang akn berfikir sebegini...

  • aq de awek cantik tak macam awek korng..
  • aq ade bF ensem tak macm bF korang
  • bF aq ade krete tak macm bF korang.
  • gF aq seksi...hot...( mcm2 lagi lar )

nie apew yg segelintir pasangan fikirkan...jadi timbul spekulasi...terhadap sesetengah orang yang berfikiran terbuka...iaitu..nak kne ada ke tue semua...semua tue penting kew dalam satu hubungan...kita nie nak cari pasangn hidup kew...ataupun nak promote psangn kita..bila pasngn kene kebas ngn orang len tahu pulak diri tue nak melenting....haish..tak pahm izah...so...yang izah boley katakan disini...setiap pasangn ada ciri tersendiri yang menonjol n ada pasnagn yang kurang menonjol...jadi kita patutnya hargai psangn kita...bukannya bermegah - megah...yang pling penting dalam sesuatu perhubungn ialah...

  • keikhlasn diri setiap pasnagn
  • pandai menjaga hati masing2
  • hormat kedua ibu bapa.
  • beriman...
  • dan yang paling penting ialah...kejujuran yang setiap psnagn mahu kan...
 izah cuma dapat fikir bahawa...jodoh smua datang dari ALLAH S.W.T kita hanya mampu merancang dan ALLAH ynag menetukannya...jadi skeiranya kita merancang yang baik dan elok...ALLAH akan tetapkn nya untuk kita rasainya nikmat dan erti sbuah kebahagiaan..jadi sekiranya memilih pasngn pilih lar ciri2 yng boley memberikan kebhagian kepda kita...tamat

korang nikmati lar lagu nie..hehhehehe...



Friday, April 8, 2011

❤ SICOMEL BETULKN ATAP ❤


KESIAN KUCING KITA KAT ATSA UHH..." MAMA...KIKI NAK TURUN HELP2!!...."
HEHEHHE.....PANDAI NAIK PANDAI TURUN YERK...

haii u all ASSALAMUALAIKUM semua maff sgt2 kerana izah pun dah lama tak update blog...se M besar sangat....ha sinie2 meh dekat2 izah nak story sekett..hehehhe....u all smeua cuberr perhatikan pix uh..heheh.... mesty ramai yang tertanya - tanya kan..apew uh??sapew uhh???kenapa uhh???heheheh...cian si comel niee...kan2 cebenranya sicomel nie kat atas bumbung umah izah....hehhehe...sian my cat namew dye KIKI..hahah....dye kenw mawah nagn izah...manew tanknya....kiki pandai nek pandai turun arr....nie nek pandai turun takk..hehehehhehe...pas uh izah biarkan dye lam dua ari..heheh..cian lakk sek dok mengiauu jerkk..tpii dye merantau samapi bumbung jiran sebelah - emnyebelahh last skali adq izah yang 6bo dua panjat bumbung amek sekecil nie...hehhehe..tpi "KIKI kamu degilakn...mama kata jagn nek dye nek lagi...nie last mama cakap law kiki nek lagi mama taknk turunkan..ishh kiki degilakn..hehhehehe..." 

tapi izah musykil apa larr yang dye buat kat atc tue..n macam manew dye nie nek..manew taknya bumbung umzah izah tinggi uhh...nekk pandai turun tak rety..pas uh malam2 mengiau mntak pertolongn ...hehehe..seket kami tak layan...hehehhehe...lepas si KIKI nie turun izah un sebagai mama yang tak bertauliahh bagi lar dye mkn..manew taknya dua hari terperangkap kat ats uhh..heheheh..cian dye..KIKI lpo ekhh sayangg..hehehhehe...yalarr dye lar satue2 nya kucing izah yang manje ngn izah....tdow sekatil dan sebantal..hehehehhe.....izah hopew u all sayangilahh kucing2 anda yerp..hee...daa....
bye the way ni de pix yang boley di pertonton kan..hee...



BULATNYA MATA SICOMEL NIE...IZAH NAK MATA MACM NIE ARR..COMELKN2..HEHHEHE....


KENE PAKSE MANDI NIE..HEHHE...TAPI MASIH BOLEY BUAT MUKE COMEL DYE KAN...


BAKUL TEMPAT TIDOW SAYA..HEE....

u all semua gambar2 nie buan tatapan dan satapan kmao semua...izah emng minat sagt dengn sicomel nie...kat rumah izah sudah ada 5 ekor kucing..hehehhehe...izah ibu kepada kucing2..izah.....hhehehhe....

Monday, March 28, 2011

❤ HANGOUT TIME THE BEST ❤

ASSALAMUALAIKUM...
huh..hai sumerrr....izah harap semua dalam keadaan sehat sejhatera..waahhahaha....k larr sebenarnya izah dah lama tak update yelar bnyk sngt mende yang nak diwatnya..lebih2 lagi lepas result SPM keluarr....hehhe..nak mohon sane sinie...padahl dah tak taw manew nak mohon nie...wee..result tak berapa bek pun buruk jerkk..hahhahahaha....tapi 6bo yang sngat bek....2A 2B 2C 2D 2E ....heheh..best kan pat result macm uh..macm dah disusun jerpp...hehehehheheheh...btw bersyukur koat dapat result gtue..heee.....sebenarnya izah nak say ..ari savbtue lepas...de best larr izah pat hangout ngn kwan2....emng gemapkk larr..hehehe..yelahh koz lepas jerpp kita owank pergi ke pameran selnagkah masuk U tue...kat UiTM melaka....kita ownak terows jerp g jalan2..weee....sementara ley hangout nie..bek hangout kan dari dah tak ley hangout t..hehehheheh..emng best...ader macam2 aksi kami buat..but izah nak cerita gak something yang izah rasa mede nie kelakar..hehehehhe....k cita dye macm nie....

time lepas jerp pegi kat UiTM uh..kwan izah yang sownak nie said lapar2....pas uh izah un kap larr k jom kita g mkn..so kita ownak pun merayap satu jJ uh cari tempat mkn nyer pasl...pas uh izah 6pk satue tempt nie emng nice cagt...izah gelar tempat tu "rumah hantu" hehhehe..yelarr koz tempat dye gelap n penoh ngn pokok2 bagai..hehehhehehe....hehe..mmbew izah kap tempat lawa pas uh mknn dye ofcoz mahal kan..so kita owank un cari tempat len..cari McD tak jmpew2 laz2 skali mkn jerp kat foodcourt...hehehhehe..tak sedap un bedal jerp..hee....lepas mkn...mmbew izah said dye teringin ank bergambar kat tempat mkn uh..a.k,a rumah hantu..hehehehhe..izah kap ok..but nak kap camnew kan..koz kita ownak taknk mkn nak mek gambar jerp..hehehehhehehe....ader mmbew izah nie dengan muke tak berapa nak segan pergilah tnyer pekerja kat situe..hehehhehe...dye kap camnie....heheheh.." bnag boley tak kita ownk nak mek gambar kat sinie..nak mek gambar jerp taknk makn.." hehehe...izah macm nak mapuih gelak....yelarr manew taknya nka mek gambar jerp kowtt..kan nak mkn pun..hehehehhehe.....ngan sedap2 snap sanew snap sinie...ownak2 yang lalau lalang nie...semua pandang jerp..heheheheh..mesty diwoank inagt kitra ownk nie dari fogarfer manew gaknya kan..hahahhahaha....emng macm pew jerp..izah cam nak putus urat gelak nie..naseb bek abg kat situe sporting..hehhehehehe...ni de gamabr yang izah sempat tangkap kat tempat uh..heheheheh.....


nie larr model bagi phoshoot saya...ok tak..heheheh...


donut de best larr dye sedap..dye lembut...dye manis...dye cair di mulut...hehe..semuanya komplete..hehehhe...


inilahh kami hehehehe////BFF 4 ever u alll lurve u guys lar..hehehehhe....


ok tak bila kami pakai begini...hehehehhehe...nk try skli pakai camnie larr..hee...


hehhehe....ramai take pix like this so izah n my pwenz pun nak try gak lar...hehhehehehe...cam ok jerkk..hee...


inilah model DONUT KAMI...ehehhehehe...fatin good as modeling..hehehehe....promote2 jgn tak promote u all....

hehehehhehe...k guys nie larr pix yang izah rasa menraik..n best untuk dilihat..yela...kawan2 adalah segala - galanya tanpa mereka siapa lar kita kan..n diorank larr yang banyk support izah dari belkang..heheh...too my pwenzzz u all de best lar..weee...LOVE U GUYS...muuaahhxx!!!
end..


Saturday, March 19, 2011

❤ CARA NAK LETAK CHATBOX KAT BLOG ❤

ASSALAMUALAIKUM
haiii...kat sinie izah nak kongsi sikit bagaimana caranya nak wat chat box n tak tahu nak wat camne kan nie caranya,,,korang pergi kat link shoutmix yang izah bagi nie 


pas uhh korang creted shoutbox kowank ngn copyy kod dye...n then letak larr kat lam blog korang like this...hehehehhe...selamat mencuba ya....









try lar ikowt pelan2 dapat lar k...GUDLUCK!!
(^o^)

Thursday, March 17, 2011

❤ KESIAN KAKAQ DI PIZZA HUT ❤


PIZZA HUT THE BEST FOR EAT
(^o^) 

hai assalamualaikum dan selamt malm kepada semua blogger...blogwalking n many moree..hehe..
dah lama tak update blog yelarr M besar sgt...ehhehehe...( haishh izah camnew nak jadi blogger yang berjaya niee law malss...) heheheh....takpew2 kita start plhn2 kn...weee...ok larr law korang see title den yang besr uhh...pasal kakq yang kerja kat PIZZA HUT..ok story dye camniee...mlm nie jam 10.00 mlm kita orng pegi lar keluar nak mkn kann..so papa says jom kia pergi mkn dkat PIZZA HUT dotdot...nama tempat dirahsiakn...hehehehhe...nanti keluar spekulasi tidak sedap didengar pulkkn..k...kita orng samapi sanew jerkkk masyaallahh kamen croudet lagi enden kita ornag pun duduk larr dah duduk tue...nak tuggu diaorang nak take order ader lar lam 20 minit kamen lamer g....pelanggn yang len nie sumerr belum dapat lagi diaorang punye food soo kita orang yang datng late nie ofcoz lambat k...but have magicall kita orang datg jerkk orderr n tak sampai larr 20 mint food pun sampaii...hehehe..luck gakk larr time nie...n then have something trajedi yang sgt tragis...wee..dapat freeshow all of us...tgh mkn nie...tiba2 ping!!pang!!..terperanjat semua costumerr maner taknya pinggn jatuhh..kamen kuat lagi bunyinya haii kales tull kakq uhh..nak kemass leyy lagi bercakp dengan mmbew dye...huishh...!! tpi relex lagii leps tue tak sampai beberapa minit bunyi like cawan kaca jatuhh...n tiba2 ader pakcik kat belakng sit kita orang memekakk...marah2 terjerit2 tak tentu pasll...memang kecohh stu restoran maser tuee....nak jerkk izah jerit DIAM LAR!! but pikir balekk izah nie gurlz tak elok knn..heee,.,,,but geram ....after papa tnyerr kat pekerja tue apa sebenarnya yang berlaku...rupanya akaq tue terketuk gelas uhh dengan sudu...n then pakcik uhh pun kap larr "hah kng pecah lagi" pas uh dye perasan yang akq uhh mengata dye padahl tak pun dye siap marah2 akq tue...hishh..!! pkcik tue punya sikap tak de behave langsungg...he not profesional nk mwah orang macm tue...menjatuhkn maruah orang lagi ader larr..dye inagt pe...tue restoran dye keww..law dye manager kat situe takpew larr but kene larr respect orang jugak nie takk nak mengamuk cam orang tak betol terjerit - jerit..ekhh macm kuat sgt larrk knn..ishh siap mntk akq tue punya 6bo + 6bo ic lagii..nak watpew kan..law nak ngorat pun tak standard larr macm tue kann...izah tak phm tdi kenapa larr dnegan pakcikk uhh....tpi izah cuma nak says kat sinie we ass customerr tak payh kowt nak tunjuk lagakk walaupun emng kita customer kat situe..but akq uh takder sentuh dye pun...hishh melampau betoll...berlagak jerkk tuee...izah ngk pun situsi tadi izah geram....erggghh!!!uhuhuh..ekhh mterr dah nantokk tilam pun dah panggil izahh k..izah rase tmtlar story mory izah niee...law M izah kecik izahh update story yang besh2 for my readesr k...tq 4 supporting mee.....wee...thnx 4 read ...bye2...
(^o^) 

Friday, March 11, 2011

❤ SAYANGILAH KEKASIH KITA SELAGI DIA MASIH ADA ❤

assalamualaikum kepada semua readers blog izah ynag tak seberapa nie...kepada blooger..blogwalking..n stalker2 izah....heheheh....kat sinie izah nak kongsi nagn korang semua mengenai satue story nie...kish nie sangat2 menyayat hati...izah bacerr kisah nie pun menistis air mata bagai hujan..tak ley berhenti dahh....kisah nie izah copy paste jerkk from my fwenz blog...cita nie mengisah kan seorank gurlz nie kehilangan pakwe dye lebih kurang sebulan yang lalu....arwah pakwe dye ni meninggal akibat kemalangan jalan raya...
nie iezah dapat dekat metro..

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Keretaterbakar_keluarcepat/Article/index_html#

NIE KISAH NYA..KORANG SEMUA READ LAR NIE K

Sudah 3 hari arwah tinggalkan kami tapi masih terasa seakan-2 arwah masih lagi hidup . Aku dapat rasakan dia masih lagi sekolah . Aku seakan-2 nampak bayang arwah lalu depan kelas aku semasa nak ke kantin .Seperti yang semua orang tahu Qiey Faneea awek kepada arwah still tak boleh terima pemergian arwah . Semuanya berlaku dengat cepat tanpa diduga .

Aku menangis mengenang kan Qiey , dia kawan rapat aku selain GGC .. Dulu dia seorang yang banyak cakap tapi sekarang hanya mengalirkan air mata sahaja . Dulu dia selalu gelak-2 dengan kita orang tapi sekarang dia lebih suka bersendirian . Aku tak sanggup tengok keadaan dia macam tuh lagi . Qiey macam dah tak terjaga . Dia terlalu sedih akan pemergian arwah .

Kalau korang nak tahu sebelum arwah pegi dia jaga Qiey selama seminggu dengan betul-2 . Time tuh Qiey demam and dia jaga Qiey sampai Qiey sihat semua . Sebelum ni dia tak jaga macam tuh , bukan maksud aku dia tak jaga Qiey tapi seminggu sebelum dia pergi uh dia jaga seperti seorang ibu yang menjaga bayi yang baru lahir demam . Kau orang bayangkan lah arwah sanggup sedut hingus Qiey ketika Qiey selsema . Betapa sayangnya arwah dekat Qiey kan ?

Kalau korang dengan kita orang and sendiri tengok keadaan Qiey korang akan tahu betapa sedihnya Qiey sekarang . Aku tak larat nak cerita tentang arwah dan Qiey terlalu sedih bagi aku . Aku mengalirkan air mata ketika menaip entry ini . Marilah kita ramai-2 doakan agar Qiey terima segala ini dengan redha dan dia pulih seperti biasa .Di bawah ini korang boleh lah bace ape yang Qiey buat note di Fb dia && beberapa status Qiey yang sentiasa mengharapkan arwah kembali .

|
|
|
|
|
V
Note Qiey dekat Fb

b , bb renndu b..rendu sangat tahu tak ? b dengar kan ? b , u'r the best i ever had . neh msg abg b bg kat bb '' ape ape pun abg ucapkan terime kasih atas bantuan dan perhatian fatin . abg sekeluarge hargai sangat kedatangan fatin dalam keluarge abang , pandai adik abg pilih pasangan . cume abg pesan jage diri baik baik . blaja rajin. abg aggap fatin mcm adik abg sendiri sbb itu yang adik abg pilih . ade masalah jan malu malu bgtw abg '' b , b manje sangat ng bb kan ? b suke dededik ng bb kan ? suke tepuk dahi bb kan ? ramai org kate kite sweet sbb 24hour asyik berkepit .huhh ! b , bb tak kuadd laaaaaaa ! b tak kuad , bb tak boley berdepan ng sume nehh b . b , please come ! please b . bb rendu nk dededik , memanje ng b . i need yur hugg . b , b egt tak time bb demam tuhh . b jge bb kan ? bb egat b ckp ape . b cakap '' bb janagn ngesshh . b tak suke tguk bb ngesshh'' pas tuh b lapkan air mate bb . b sedutkan hinguss bb . bb terkejot smpei macam uh skali b buad kat bb nk tnjuk b betul betul sayang bb kan ? soory b , bb memang asyik ngesshh jerr b . saape nak lapkan air mate bb . nak jage bb sume . suapkan bb makan time bb demam . bb tahu b asyik pk kan bb . every second b thinking of me kan ? b , renduuuuuuuuu laa ! b datang laa kt bb . bb nak ng b sekarang jugakk . b selalu suruh bb buad muke comey kan ? b suke sgt suruh bb buad macam tuhh . alasan b , b suke tguk mke bb buad macam tuhh . renduu nk dengar suare b yang manje tuhh ! yang suke buad bb tergelak layan karenah b tuhh <3 huhh , seriusly b b tetap selamenyerr first dalam haty bb . FIRST tahu takk ? b dengar kan ? b tahu uh sume kan ? :(
neh sume msg yang b pernah bg kat bb .......
hey ma comot ebab , b da bgun..ilyfdm..ak tak ley idop tanpe ko..ak sayang kau lbeyhh dari nyawe ak sendiri..b tak nak kehilangan bb buad kali yang ketige..
bb , i very love you fuckng damn much syg.. b taknak kehingan bb..b nak sgt hug bb..b syg bb sngat2..bb adelah sgalenyerr untok b..i missyou..i very miss youu..b hope hubungan kite still smpei maty..walau ape pon terjadi b tak kan tggalkan bb syg..ilyfdm sygg..
sayangg bb ketadd ketadd
jgn curang tau..hmm..b syang bb..
rendu gler kt koe doh bb..
jge diri baik baik k..owg tetap tggu dy..cnte owg untok dy sowangg..aty owg sntiase terbukak untok dy sowang..ily sygg..
ak sayang ko bb , jagan tggalkan ak k..
bb , jangan laa buad mcm nehh..b x nak bb sdeyhh2..b nak sentiase di samping bb..
b selalu pikirkan bb , bb jea tak tahu
ak sayangg ko sgt2..b tak boley hidup tnpe bb tao arkk..
bb , b da tanak orang lain tao arkk.. b nk bb jew skunx nehh..bb lahh true love b tao arkk..
bb , b takudd sangat bb tggalkan b..hmm
hmmmm.. b , sape nak bg bb text macam nehh lagi hehh ? :'( pagi pagi suke bg bb msg macam nehh kan ? pastuh mara bb bgun lambat kan b kan ? time kite gadohh sume tak bagi kite break kan ? sume tak suke kite break kan ? b egat tak time bufday b bagi bb barneyy <3 time velentime b bg bb bunge ng coklat fererro rosher kan b kan ? b egat kan ? bb nak b.. npe b tggalkan bb b ? b cakap laa b .. b cakap laa nape b pergi dulu.. kite da paln nak g wonderland kan ? kite g same same kan ? tapi b nape b tggalkan bb sorangg sorangg ? b pk bb kuad kee b ? b sendiri tahu bb mcm mane kan ? hmm .. ari ahad ari uh , b da janji nak beli barang seni ng bb kan ? pas tuhh nak bg bb beby arnab kann ? bb cakap ng b , bb nak arnab putih n telinge dy warne pweple kan ? then b gelk gelakk . b cakap kt kgkwn b bb nak arnab uhh kan ? :'( kite same same memerlukan b.. bb sayanngg b.. b dengarr kan ? bb rennduu nk manje sume ng bb.. b suke buad suare manje tuhh..pas uh mule laa call bb smpei tertidoo kan ? hmm.. b , please come backk.. tolonggg laaa !! sape nak lapkan air mate bb nehh sayangg ? hmmmmm :'(

Kita orang sentiasa doakan kau disana . Kita orang semua merindui kau .
Al-Fatihah

Status-2 Qiey di Fb





Ohh sebelum aku terlupa , Fyi berita di Metro adalah TIDAK BETUL ! Bukan arwah yang drive kereta and dia orang tak berlumba pon that time . Yang drive Azani bukan 20 tahun but 19 tahun , Azani ada lesen kereta okey . So yang sesuka hati dah buat andaian lain kali tanya orang yang tahu cerita sebenar before nak menunding jari kat orang lain .

Before I end this post , Aku nak cakap yang aku harap kau orang semua bantu aku KUATKAN SEMANGAT QIEY macam dulu . Bantu kita orang , bantu sama-2 doakan dia supaya pulih . Dia ada cakap dengan aku dia tak kuat dengan semua nie . Dia cakap dia takut nak ke sekolah sebab dia takut tunggu arwah dekat tangga di mana selama ini dia selalu tunggu arwah sebelum ni . Dia cakap dia rindu sangat-2 dekat arwah . Dia cakap arwah dah janji nak belikan dia baby arnab and terlalu banyak yang dia cakap sampai buat kita orang semua sebak . Dia rindu nak gedik dengar arwah , dia rindu nak gaduh tumbuk-2 dengan arwah , dia rindu nak manja-2 dengan arwah . Dia rindu bila dia cakap haus arwah akan belikan air favourite dia Ice Lemon Tea . Dia amat rindu akan arwah .


Qiey selalu melawat kubur arwah sebab Qiey sentiasa ingin berada di sisi arwah . Betapa sayangnya Qiey terhadap arwah . Tapi Qiey ada cakap dia tak tahan bila tengok kubur arwah , air mata dia pasti mengalir . Aku suruh dia bersabar tapi dia hanya diamkan diri . Ketika dia ke sekolah sudah acap kali aku suruh dia makan tapi dia taknak . Dia hanya mengalirkan air mata . Qiey kejap senyum dan kemudian mengalirkan air mata semula . So please people out there , help us pray for her supaya dia kembali ceria dan senyum seperti dulu . Amin .



Dzarif Iskandar semoga kau tenang di sana . Al-Fatihah

.............................................................

if korang semua dah baca thnx a lott...izah hanya mmpu berdoa semoga arwah ditempatkn dikalangan orang2 yang beriman....story nie meng sedey sgt...so sekrang izah kan said that kita harus larr hargai aper yang kita ader sekarng kalau kita syangkn sidia SYNG LAR DIA DENGAN SEPENUH HATI KITA...DAN DIA JUGAK AKAN SYGKN KITA DENGAN SEPENUH HATINYA.......

(^o^)

Tuesday, March 1, 2011

❤ AKU BUKAN LESSBIAN!!! ❤

hai..salam kepada semua blooger...harap kamu semua in well k...
maaf larr sudah lama rasanya izah tak update blog ni huish dye punya berselerak macm rumahh yang tak pernah berkemas...hehehe...firstly izah nak ucapakn banyk2 terima kasihh kepada blooger yang dah follow...follower korang amat di hargai...hee..k larr so sekarang kita berbalik kepada tajuk nie...AKU BUKAN LESBIAN..izah memang bukan seorang yang boler digelar sebagai LESS ok..tapi izah pernah terkena denagn spesies begini...izah kadang2 tak faham kenapa mesti ada manusia yang ingin beersama dengan sesama jenis...mereka nie semua tak tahu ke halal or haram berhubungan sesama jenis...kalau kita lihat perkara seperti ini dah banyak berleluasa di LUAR NEGARA malahan dalam MALAYSIA sendiri pun sudah banyak kita tahu....sebenarnya izah penah berkenalan dengan seorang GURLZ ni dye ni boley lah dikatakan sebagai LESS...izah sendiri tak tahu..yelar izah takder kakaq..jadi bilew ade kakq yang nak kita jadi adq angkat dye ok lar..lagi2 kakaq tue amabil berat pasal kita n she cute yelarr bangga lar ada kakaq angkat yang cuta n pandaikan..so izah pun berkenalan lar dengan si DIA nie...dah lama kami berkenalan tiba satu hari tue dye tanya kan dekat izah "adiq...u nak LESS tak denagn kakaq tak" izah cakap lar taknak dye kater dye boleh ajarkan..izah ckap kata putuskan jela hubungan nie izah taknak contac dengan dye lagi...tapi sebelom kiteorang lost contct izah penah tanyer dye kenapa kakaq jadi LESS..jawapan yang dia beri kat izah sangat pelik dan izah sendiri musykil, nasib kakq nie sempoi,,,hee,,,(^o^)

  • dye kata lau LESS kita dapat lebih kepuasan (korang fahm2 lar yerkk)
  • dye cakap yang pasangn LESS nie lebih memahami kehendak masing2 dari pasangn sebenar (memang lar dah dua2 perempuan mesti lar tahu tentang perempuan lain)
  • dye cakap lagi kalau LESS buat pun tak pregnant (memmang larr..tapi tak berkembang lar nanti tamadun manusia kita ni)

itu sahaja la jawapan yang dia bagi dekat izah...tapi izah snediri cakap denagn dye akq bertaubat lar sementara pintu taubat itu masih terbuka..yelar ALLAH sentiasa mengampun kan manusia yang ingin bertaubat dengan sepenoh hati mereka..sebelom tue koarang dnegar story ni..story izah dapat dekat sini http://s6.zetaboards.com/DRAGONIZER/topic/760753/1/ cerita tentang seorang remaja yang melangkau kearah dunia LESSBIAN ni...read this ok..

Asalamualaikum


Saya seorang remaja berusia 18 tahun dan mempunyai tiga adik perempuan(remaja juga).Adik saya yang berusia 17 tahun sering membuat ibu saya 'pening kepala' dengan karenahnya.Saya sebagai seorang kakak tidak tahu harus membuat apa dan sudah buntu mencari jalan keluar masalah adik saya ni.



Dia mula merokok pada usia 15 tahun.Saya mengetahui hal ini setelah terjumpa kotak rokok dalam beg sekolahnya.Mulanya dia tak mengaku tapi lama kelamaan dia mengaku juga.Saya dah cuba pelbagai cara untuk membuat dia berhenti merokok tetapi tidak berhasil.Setelah penat berusaha,saya diamkan begitu sahaja.



Saya fikir dia tahu saya tutup mulut (dari sampai ke pengetahuan ibu dan abah) sebab saya nak 'protect' dia dan pada masa yang sama tak mahu ibu dan abah terluka.Namun dia bertidak lebih berani.Dia mula berubah total.



Dari seorang yang mengambil berat soal pelajaran,dia mula ponteng sekolah.Sampai cikgu sekolahnya kata dia tidak akan lulus peperiksaan.Dia mencari 'teman-teman' di luar.Dia berkenalan dengan mereka-mereka yang sama 'species' dengan dia dan yang konon-kononya memahami perasaannya.Dia tolak kawan-kawan sekolahnya ketepi.Dia mula menyisihkan diri dari semua orang...termasuk saya.



Saya teramat kecewa dengan dia.Sebelum ini kami ibarat isi dengan kuku.Kini dia hanyut dengan kehidupannya sediri dan saya dengan kehidupan saya.Saya pelan-pelan cuba menerima dia yang baru itu.Satu hari,ibu saya mengesyaki dia menghisap rokok setelah mencium pipinya.Bau rokok yang sangat kuat.Ibu tanya dia.Ibu sampai menitikkan air mata.Dia mengaku juga akhirnya.Tak perlulah saya gambarkan betapa sedihnya ibu dan abah saya ketika itu.Harapan mereka musnah.



Ibu dan abah cuba faham dia.Ibu dan abah beri dia masa untuk berhenti.Dah setahun berlalu.Dia masih tetap begitu.Ibu dan abah sudah kehabisan ikhtiar.



Masalah adik saya tu tidak berakhir di situ.Dia merubah pula penampilan dirinya.Menggunting rambut yang panjang hingga pendek.Cukup pendek untuk dia kelihatan sebagai seorang lelaki.Citarasa penampilannya juga berubah.Dia lebih gemar memakai kemeja lengan pendek dan berseluar three quarters(bermudas).Rambutnya di'spike'kan.Kadang-kadang mowhalk.Siapa pun yang tak curiga dengan penampilan barunya itu.



Ramai kenalan yang bertanya,Ana adik kau tu butch eh?Bagaimana harus saya jawab?Ana adik kau tu lelaki eh?Katakan pada saya bagaimana saya harus menjawab soalan serupa itu.



Saya tak suka berperasangka buruk,lebih-lebih pada adik saya sendiri.Tetapi firasat saya kuat mengatakan yang dia mungkin seorang butch.Lama kelamaan saya sedar yang adik saya...



Seorang lesbian.



Saya tahu banyak perkara yang saya tak mahu tahu.Saya dengar banyak perkara yang saya tak mahu dengar.Saya lihat banyak perkara yang saya tak nak lihat.Kenapa saya harus tahu semua ini?!Saya jijik dengan dia.Tapi saya sedar,dia adik saya.Tanggungjawab saya.Amanah Allah pada saya.Saya tak boleh biarkan dia.Saya nak dia 'pulih'.Saya nak dia sedar menjadi seorang wanita itu indah.Cuma saya tak tahu bagaimana atau pada siapa harus saya cerita masalah adik saya ni.Saya tak mahu cerita pada teman-teman.Itu akan mengaibkan adik saya dan juga keluarga saya.



Ibu dan abah tahu adik saya seorang lesbian.Mereka tak tahu nak buat apa.Ibu menangis setiap hari.Abah nampak cool tapi saya tahu abah kecewa.Ibu selalu menyalahkan diri sendiri.Saya sedih lihat ibu begitu.



Saya harap akan ketemu jalan keluar pada masalah yang rumit ini.Saya juga berharap orang ramai akan membuka mata mereka tentang jegala yang kian merebak dikalangan remaja.



Kembalikan adik saya pada kami.Kami sayangkan dia...



Wasalam

kalau korang baca story dia atas nie mesti koarang tahu kan kenapa begitu abnayk manusia yang suka berhubungn dengan kaum sejenis...mereka nie tak pernah ke fikir tentang perasaan ibu bapa mereka ...
kebanaykan nya semua terpengaruh oleh rakan..dan sifat ingin mnecuba sesuata yang baru tapi tak pernah fikir akan padah yang akan menimpa mereka nanti, dan sama juga dengan hubungn GAY ataupun HOMOSEKSUAL...ianya sama dengan apa yang izah cuba ternagkan disini...semoga mereka ini kembali kepangkal jalan yang benar. AMIN!


Firman Allah Ta’ala:

و لوطا إذ قال لقومه أتأتون الفحشة ما سبقكم بها من أحد من العلمين
إن كم لتأتون الرجال شهوة من دون النسا بل أنتم قوم مسرفون
Dan (Kami juga Telah mengutus) Luth (kepada kaumnya). (Ingatlah) tatkala dia berkata kepada mereka: "Mengapa kamu mengerjakan perbuatan faahisyah itu, yang belum pernah dikerjakan oleh seorangpun (di dunia ini) sebelummu? "Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk melepaskan nafsumu (kepada mereka), bukan kepada wanita, malah kamu ini adalah kaum yang melampaui batas.
(Al-A’raaf 7:80-81)